2015. június 27., szombat

Horgolás-Jelölések

Kedves olvasók!

Elérkeztünk odáig,hogy már szinte nincs mit írnom erről a témáról. Nemsokára új témát kezdek, Liló segítségével a quillingezésről.

Ha már jól meg nektek a horgolás, biztosan szeretnétek már valami nagyobbat. szebbet bonyolultabbat kipróbálni, mint egy egyforma mintájú 10x10cm-nél nem nagyobb négyzetecske.

Ebben segíthet nektek egy csomó, a témával kapcsolatos újság, de akár a fantáziátok is, ha akad otthonotokban négyzetrácsos papír és toll vagy ceruza, ami úgy gondolom nem egy nagy dolog. Mielőtt viszont még nagy munkálatokba fognátok, javaslom,hogy tanulmányozzatok át néhány horgolós újságot is.

Az újságok jelölései általánosan egységesek, néhány kivétellel persze. Nem kell emiatt aggódni egyébként, mivel mindig meg van adva az újságban,hogy éppen melyik jelölés mit jelöl. Ha pedig valami új, furcsa jelöléssel találkoztok, amellé minden bizonnyal mellé lesz írva az elkészítési módja is. :)

Ha viszont nagyon magabiztosak vagytok magatokban és azonnal neki szeretnétek kezdeni valami egyedi minta megalkotásához, segítségetekre lehet ez a jelöléseket tartalmazó rész.





kezdő szálhurok


légszem







légszem ív és jelölése




láncszem

rövidpálca


félpálca





1 ráhajtásos pálca



2 ráhajtásos pálca







3 ráhajtásos pálca



 pikó 2 féle jelöléssel is










És végül pár összetettebb:











Utolsóként a rákpálca, amit én sehogy sem tudok megérteni, de ez nem jelenti azt,hogy nektek sem sikerülhet! :)

Mivel elég bonyolult és ahhoz képest nem túl látványos, nem igazán használatos minta. Igazából nem találtam hozzá jelölést se az itthon található horgolós könyveimben, de az interneten,  de ha kreatívak vagytok és szükségetek van egy jelölésre a mintátokba erre a szemtípusra, találjatok ki egyet! :)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése