2014. október 29., szerda

Csomózott karkötő

Sziasztok!

A mai blogbejegyzésben a csomózott karkötőkről lenne tehát szó. Akik nem ismerik még és érdekli őket azoknak szól ez a bejegyzés, illetve azoknak akik ismerik és érdekli őket néhány tipp.


Először az alapok:

Balról jobbra csomó: 2 bal oldali hurokból áll

Jobbról balra csomó: 2 jobb oldali hurokból áll


Váltócsomók:

Eddig a balról jobbra és a jobbról balra haladó csomózásnál mindig kettő ugyanolyan hurkot szorítottunk egymásra. A váltócsomóknál a két hurok közül mind a kettő másmilyen , attól függően,hogy merrefelé szeretnénk tovább haladni. Pl.: Ha jobbról balra haladó váltócsomót szeretnénk, akkor először a balról jobbra csomó első hurkát csináljuk meg és arra húzzuk rá a jobbról balra csomó szintén első hurkát. Ha balról jobbra haladó váltócsomót szeretnétek csinálni, akkor pont fordítva kell mindent csinálni. Először a jobbról balra csomó első hurkát, majd  a balról jobbra csomó első hurkát kell a fonal tövéhez húzni.

Ha ezt a négy alapcsomót tudjátok, bármilyen nehéz csomózott karkötőt meg tudtok csinálni!


Néhány nagyon egyszerű minta: 



 Jobbról balra váltócsomó









Természetesen a színeket mindenki magának szíve kedve szerint kiválogathatja. Én direkt rikító színeket választok,hogy jól elkülönüljenek.

Haladóknak:
Profiknak:







Tipp 1: Amikor már nagyon sok szállal dolgozol, érdemes  5-10 színesével egy ziherejsztűre felhurkolni őket, úgy ahogy az ábra mutatja....




... azután néhány szálasával összefonni őket egy ideig, majd a ziherejsztűnél a szál tövét elvágni és megcsomózni. Akkor valami olyasmi véget fogtok kapni,mint a képen látható karkötőé.




Tipp 2 : Ezen a honlapon sok szép mintát találtok, amik közül válogathattok, illetve szintén ezen a honlapon tervezhettek magatoknak egészen egyedi csomó-csodákat.    : ) 
(Egyetlen apró hátránya,hogy angolul van, de szerintem aki egy kicsit is tanult angolul,könnyen fogja kezelni.)
Mivel nem vagyok 100%-ig biztos,hogy sikerült a link, ideírom a címét:
http://friendship-bracelets.net/generate.php
(Ez is kattintható elvileg)
Akinek viszont nincs kedve angol honlapokat bogarászni, annak is fel fogok rakni néhány szerintem szép mintát. Sajnos mindenki stílusának megfelelőt nem feltétlenül tudok keríteni, hiszen én a saját véleményemmel tekintek egy-egy mintára, úgyhogy szerintem akkor fog mindenki igazán stílusához valót találni,ha felkeresi az oldalt. Van rajta fent úgy 10.000 minta. : ) 

Akinek megtetszett, jó csomózást, a többieknek meg szintén kellemes időtöltést!    :  )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése