2014. október 7., kedd

Titokfölde sorozat (ajánló)

Sziasztok, Kedves Olvasók!

Valahányszor erre a blogra tévedtek, könyvajánlókat olvashattok és kreatív ötleteket.     : )


Elárulom nektek,hogy nem vagyok profi könyvajánlók írásában  és a kézműves ötleteknél sem fogok szakszavakat használni, de mindenkinek érthetően és szépen le lesz írva ,amire szükség van. 


Első bejegyzésem egy könyvajánló lenne,méghozzá a Titokfölde sorozatról írnék néhány szót.


A sorozat öt részes. Októberben vált az 5. rész is megvásárolhatóvá. Ez egy fantasy stílusú könyvsorozat, nekem abszolút elnyerte a tetszésemet. 


1. könyv:

Borító:



Röviden a története: 


1. könyv: Egy testvérpár, Kendra és öccse Seth nyaralni mennek titokzatos nagyszüleikhez. Azt hiszik,hogy halálra fogják unni magukat az ott töltött idő alatt. Érkezésük után nagypapájuk körbevezeti őket  a hatalmas és gazdag házban. Megmondja nekik,hogy azt csinálnak,amit akarnak,csak annyit köt ki,hogy a kertet övező erdőbe és az istállóba be ne merjék tenni a lábukat,mert akkor egész nyárra szóló szobafogságot kapnak. Sorenson nagypapa Kendrára bíz egy kulcscsomót,hogy keresse meg,hogy mibe illenek a kulcsok, amolyan "keresd a kincset" jellegű játék keretében. Kendrát érdekli a dolog,úgyhogy keresni kezdi a rejtett kulcslyukakat a legmeglepőbb helyeken is. A kinyitott rejtekhelyeken újabb kulcsokat talál,amik együttesen egy titkos naplót nyitnak,ami teljesen üres, csak két szó áll benne: Igyál tejet!

Eközben Seth, aki fiatalabb, szófogadatlanabb és kíváncsi, terepruhát ölt és kirándulni indul az erdőbe, ahol sok furcsa dolgot lát, amiről aztán Kendrának is beszámol. A legfurcsább dolog egy gusztustalan öreg nő egy faviskóban,aki folyton rágja a csomókat egy kötélen szabadidős tevékenységként.
Egy napon észreveszik,hogy  a kert gondnoka az istállóból minden nap tejet tesz ki a bokrok alá. Megkérdezik,hogy minek,mire az azt válaszolja,hogy a kerti bogaraknak. És valóban, a kert mindenfelé tele van különleges rovarokkal, sőt még kolibrikkel is,meg miegymással. Kendrának az jut eszébe,hogy ez lehet az a tej,amit meg kéne inni, de a gondnok figyelmezteti,hogy a tehén lehet,hogy beteg, a tej pasztörizálatlan és tele van bacikkal,úgyhogy nehogy meg próbáljon inni belőle. De Kendra nagyon kíváncsi. Mivel ő maga fél a baciktól, öccsével kóstoltatja meg a bokrok alatti rejtélyes tejet. Csakhamar kiderül,hogy az istállóban egy gigászi tehén él, akinek,ha megisszák a varázstejét láthatóvá válnak Sorenson nagypapa furcsa kertjének furcsa lényei, és fény derül arra is,hogy miért tilos az erdőbe menni. A kertet, az erdőt és még a pincét is varázslények lakják! Ráadásul Szent Iván éjjelén a nagy "fesztiváléjjelen" a gonosz lények nincsenek arra kötelezve,hogy az erdőben maradjanak és az időpont beleesik a nyaralásba. Szent Iván éjjeleken csak a ház nyújt menedéket a kertben romboló szörnyektől, de Seth nem fogad szót: Kinyitja az ablakot, ezzel szörnyek sokaságát eresztve a házba,akik magukkal vitték Sorenson nagyapát, kővé dermesztették Dale-t a gondnokot és szabadon eresztették Murielt a boszorkányt az erdőben,aki a titkos földön fogva tartott nagy hatalmú démon kiszabadítására siet. Ki segít rajtuk akkor,amikor egyetlen reményük, Sorenson nagymama is csak egy tyúkként áll rendelkezésükre?  

Hossz: 296 oldal

2. könyv:
Borító:
                                     
Történet:
Kendra majdnem nyugalomban be tudta volna fejezni a nyolcadikat. Azért csak "volna", mert tanévzárás előtt egy héttel lett osztálytársa egy számára felismerhetően mocsárfejű kobold. A koboldsrác álcája viszont mások számára tökéletes, talán túlságosan is...
Miután az osztály lányainak a fele nyálcsorogva rohangál a fiú után Kendra sürgősen öccséhez fordul,hogy mint egyetlen beavatottnak az ügyben,elmondhassa,hogy hogyan áll a helyzet. Seth csak legyint és kiröhögi Kendrát,hogy biztos azért blöfföl,mert fülig belezúgott ő is Case-be.
A dolog csak akkor kezd Sethnek is bűzleni,amikor hazafelé egy furcsa alak állja az útját, aki állítása szerint koboldűzésben jártas. Ő maga viszont nem végezheti el helyettük. Megoldásként betörést javasol egy temetkezési vállalkozó keltőblix házába,hogy elraboljanak egy szobrot egy estlegesen zombikkal teli pincéből...
Mikor a gyanús koboldűző lelkes invitálása lassan zaklatássá válik, az iskola pedig véget ér, Sorenson nagypapa egy ismerőse, Vanessa (aki nem mellesleg feltűnően csinos és gazdag) értük megy ,hogy elvigye őket Titokföldére  azzal az ürüggyel,hogy ápolni kell a tetőről lezuhant nagypapát.
Titokfölde jó megoldásnak tűnt a nyugodt hely biztosítására, egész addig, amíg el nem érkezett hozzájuk a hír, miszerint a titkos menedékek megbuktatásán dolgozó Esthajnalcsillag Társaság újra munkálkodásba fogott és a Titokföldei mágikus ereklye megszerzésére nemsokára elit bandát küldet ki.
A veszély jelenléte miatt lázas munkába kell fogniuk a Hajnal Lovagjainak is, akiknek mostantól újra erős vezetőjük Sorenson nagypapa, mint régen, még mikor fiatal volt.
Feladatuk nem más,mint hamarabb megszerezni az ereklyét,mint ahogy a Társaság lecsaphatna rá.
Segítségükre lehet Tanu a szamoai bájitalmester , Coulter, a mágikus tárgyak szakértője,Vanessa, vagy esetleg maga a Szfinx, a Lovagok rejtélyes vezetője. A csapat összefogását nagyban szétrobbanthatja azonban egy esetleges árulás...

Hossz: 368 oldal

3. könyv: 
Borító:


Történet:

Furcsa okokból kifolyólag Titokföldén árnyjárvány indult, ami az amúgy békés természetű lényeket gyorsan megfertőzve azokból rosszindulatú sötét lényeket teremt. Amikor a baj olyan méreteket ölt, hogy csak a Tündérkirálynő oltalmazhatja őket, a múlt segítségét kell kérniük. De vajon bölcs dolog ez? Ha a menedék lehetséges megmentésének az ára mindenféleképp egy emberélet, kitől kell búcsúznunk? Meglehet, a világvége közeledtével jobb azt meg nem élni...

Hossz: 408 oldal 

4. könyv: 
Borító: 

Történet: Az ellenséges csapatok fondorlatos vezetőjének szeme sem rezzent saját lelepleződésének megtudása után. Terveit az eltervezettek szerint folytatni méltóztatja, amíg csak világ a világ.

... Ha ez nem is jelent már túl sok időt. 

A remény hal meg utoljára, ezt Sorensonék is tudják.  A cél nem más,mint a méregsárkány által őrzött következő ereklyét is megszerezni. Mindez persze bonyolult úgy,hogy Vanessa mint megfigyelő mindenhol hátráltatja őket, de végül mind neki köszönhetik valamelyest a szerencséjüket. Tanu a sárkánymenedékben lehetőség szerint mindent elraktároz bájitalaihoz, mialatt Kendra túlságosan is közeli barátságot fűz a csapat ügyefogyott, de tehetséges dadogó fiújához. 

... aki talán csak akkor dadog, ha eszébe jut.

Hossz: 480 oldal

5. könyv:
Borító: 

Történet: A sok árulás és szenvedés után végre biztatóan néz ki a helyzet. Egy ideig...
 Mindenki megmenekülhetett volna ha egyesek nem tartanák fontosabbnak egy démon gyógyulását. Graulasz végül az összes ereklyét magával ragadva egyenesen a démonbörtönhöz teleportál. A Szfinx mindezalatt még mindig úgy gondolja ,hogy erővel elveheti a démontól az ereklyéket és kompromisszum kíséretében kieresztheti a démonokat . Az Örökvalók sikertelen megvédése és ezzel járó haláluk után, viszont nem sok esély van bármire is.

Ezennel a Zzyzx kinyílt kapui előtt áll félve a fény világának összes erős harcosa. Seth kezében  lehet, hogy hiába ragyog a Vaszilisz, a Fény és a Sötétség isteni kardja, az sem fogja tovább oltalmazni tartóját, mint a Tündérkirálynő összes feláldozott szentélyének ereje a Hajnal valódi Lovagjait...

Hossz: 533 oldal

Ha bele szeretnétek olvasni a könyvekbe, ezen az oldalon megtehetitek:




Ui.: Igen, észrevettem, hogy a későbbi részekhez kevesebbet írtam. Ez azért van,mert nem akarom elsütni a történetek csattanóját.  : )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése